Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Február 25. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Szakértő: Magyarország Mátyás király óta élen jár a járműgyártásban

Szakértő: Magyarország Mátyás király óta élen jár a járműgyártásban

Magyarország Mátyás király óta élen jár járműgyártásban Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke szerint.

Ezt mutatja majd be a március 22-24-e között a Hungexpo területén látható a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű tematikus kiállítás, az autókiállítás kísérő rendezvénye - mondta a szakember az M1-en vasárnap.

Knezsik István a kiállítás kapcsán elmondta: több mint 1000 négyzetméteren láthatók majd földön, vízen, levegőben közlekedő magyar járműcsodák, egy részük belülről is. De bemutatják például azt is, hogy egy-egy autónak hány alkatrészét gyártják Magyarországon.

A szakember emlékeztetett arra, hogy például a legújabb elektromos Jaguár személyautó fejlesztésében is részt vettek magyar mérnökök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.