Városlista
2024. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2012. Július 27. 14:15, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli a Jobbik

A vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli a Jobbik

A Jobbik a magyarországi vízkiviteli engedélyek befagyasztását követeli; Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy felül kellene vizsgálni a kitermelési jogokat.

A jobbikos politikus kiemelte: az ország vízkészlete egyre kevesebb, és ezt a vízvagyont veszélyeztetik a "külföldről érkező tőkés körök is". Éppen ezért kezdeményezi a Jobbik, hogy a magyarországi vízből készült termékek - ásványvizek, üdítőitalok - exportálását fagyasszák be, újabb kitermelési jogokat pedig ne adjanak egy átfogó felülvizsgálat elvégzéséig.
Az ellenzéki párt ugyanis visszamenőleges hatállyal vizsgálná, hogy milyen kitermelési jogokat szerezhettek meg társaságok az elmúlt időszakban, továbbá, hogy mennyiben tartják be a vállalatok a feltételeket és korlátokat. A Jobbik csak e felülvizsgálat után engedélyezné újra a vízkivitelt Magyarországról - tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.