Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Április 03. 16:12, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A fővárosban hidegrekord dőlt, másutt 10 centiméternyi hó esett

A fővárosban hidegrekord dőlt, másutt 10 centiméternyi hó esett

A fővárosban megdőlt a nappali hidegrekord szombaton, másutt tíz centiméternyi hó esett vasárnap reggel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írták: szombaton országszerte hűvös, télies idő volt. Budapesten a meteorológiai szolgálat János-hegyi állomásán csak 2,6 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord. Az eddigi fővárosi rekordot 1944-ben regisztrálták: akkor 3,7 fokos csúcsértéket mértek.

A legtöbb hó a Dunántúlon, azon belül is a Dunántúli-középhegységben esett. A legnagyobb hóvastagságot Komárom-Esztergom megyében, Tardoson regisztrálták, ott tíz centiméternyi hó hullott.

Ugyanakkor kiemelték: a hótakaró a legtöbb helyen fokozatosan elolvad, de a magasabban fekvő részeken maradhatnak havasabb tájak.

Címkék: , hidegrekord, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné